2022-02-10 13:01:04

Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacije u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

Poštovani roditelji,

sutra ćemo  (u petak, 11.2.2022.) svim učenicima podijeliti testove za provođenje mjere dobrovljnog samotistirnja učenika.

Uz testove svaki će učenik dobiti obavijest za roditelje i izjavu koju potpisuju samo oni roditelji koji ne žele testirati dijete te će potpisanu izjavu i testove u ponedjeljak, 14.2.2022. vratiti u školu.

Svaki će učenik dobiti 2 testa.

Prvo testiranje potrebno je obaviti 14.2.2022. prije nego što učenik dođe u školu, a drugo 28.2.2022.

Ako je dijete na testu negativno, dolazi u školu, a ako je pozitivno, ostaje kod kuće. Roditelj se tada javlja liječniku i obavještava školu.

Provođenjem ove mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u školi

U prilogu se nalazi:

  • Obavijest  roditeljima o primjeni modela ukidanja samoizolacije u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovljnog samotistiranja učenika (MZO)
  • Izjava koju roditelji popunjava ako ne želi testirati dijete

 


Osnovna škola Štefanje