preskoči na sadržaj

Osnovna škola Štefanje

Login
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 1. 2017.

Ukupno: 14069
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava u Vukovar
Autor: Maja Rukavina, 7. 11. 2016.

Dana 26. i 27.10.2016. učenici 8.razreda bili su na terenskoj nastavi u Vukovar. Pod opširnije pogledajte njihove dojmove.

 


TERENSKA NASTAVA U VUKOVAR

26.10.2016. učenici osmih razreda krenuli su na terensku nastavu u Vukovar.

Kada smo došli tamo dobili smo jelo i krenuli smo u dvorac Eltz. Dvorac Eltz je barokni dvorac smješten na obali Dunava.

            Posjetili smo i Muzej vučedolske kulture. Jako mi se svidjelo u muzeju. Zatim smo imali dva predavanja nakon kojih smo se smjestili u hotel. U poslijepodnevnim satima smo krenuli u šetnju Vukovarom gdje smo vidjeli križ na Dunavu.

            Drugi dan smo posjetili vukovarsku bolnicu, Ovčaru, memorijalno groblje i vojarnu. Najviše mi se svidjela vojarna jer smo mogli razgledati tenkove. Kada smo razgledali sve u vojarni, išli smo na predavanje nakon kojeg je bio kviz i mi smo išli svojim kućama. Bilo je jako lijepo,ali i naporno.

                                   Patricija Lacković

TERENSKA NASTAVA U VUKOVAR

Terenska nastava započela je 26.10 2016.  Tada smo krenuli na put prema Vukovaru, prvo odredište bilo nam je dvorac Eltz.

Nakon posjete dvorcu uputili smo se prema Vučedolu, tamo smo saznali mnoge stvari o vučedolskoj kulturi i običajima. Imali smo i predavanja od domovinskom ratu i njegovoj  važnosti.

 Smjestili smo se u hostel i otišli na razgledavanje grada  gdje smo imali i slobodno vrijeme. Navečer smo imali disko večer.

Drugi dan našeg putovanja posjetili smo bolnicu i vidjeli kako je tada sve izgledalo. Nakon bolnice zaputili smo se prema memorijalnom groblju. Posjetili smo i masovnu grobnicu. U vojarni smo saznali sve o naoružanju i kako je tekla obrana Vukovara. Posjetili smo i „groblje tenkova“ odnosno Trpinjsku cestu. Nakon čega smo imali kviz te smo krenuli kući.

Karlo Pečar

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU

Na terensku nastavu smo krenuli 26.10.2016 ujutro u 4 smo krenuli u Vukovar . U 8 i 20 sati smo došli u Vukovar. Kada smo došli u Vukovar prvo odredište nam je bilo  gradski muzej dvorac Eltz. Nakon dvorca Eltz  uputili smo se prema  Vučedolskom muzeju  tamo smo upoznali Vučedolsku kulturi i običajima.  Imali smo predavanje o  domovinskom ratu i njegovoj važnosti. Nakon predavanja smo otišli u hostel. 

Drugi dan smo obišli bolnicu  koja je jedan od simbola domovinskog rata .  U bolnici smo pogledali kratak film  o izgledu bolnice za vrijeme domovinskog rata te intervju ravnateljice bolnice za vrijeme domovinskog rata Vesne Bosanac.

            Poslije bolnice posjetili smo memorijalno groblje i masovnu grobnicu. Nakon groblja posjetili smo ovčaru  te smo vidjeli slike i imena ubijenih.  Nakon ovčare posjetili smo „groblje tenkova“  odnosno Trpinjsku cestu.  Tada smo posjetili vojarnu te smo razgledavali tenkove i imali predavanje o  minama  te kako se one dijele. Tada  smo imali predavanje o obrani grada Vukovare. Tada smo  otišli na kviz.  Nakon kviza  naš obilazak Vukovara je završio te smo se uputili  svojim kućama.

 

Teo Valentić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju